7 måsten i Dubai

Dubai är en stad med många sevärdheter och saker att göra. Här följer ett par tips på måsten du bör uppleva i denna stad!

Burj Khalifa

I Dubai finns både världens största varuhus och världens högsta byggnad nämligen Burj Khalifa. Här kan du se en utställning om husets historia, sedan ta hissen, som är den snabbaste i världen, upp till toppen. Här är det en makalös utsikt. Denna byggnad har även en helt egen tunnelbanestation, som ligger ca 10 minuters promenad bort

Dubai Creek

En åktur på Dubai Creek är ett måste. Du kan åka med en av de vackra gamla takbåtarna. Ta dig från den södra sidan, Bur Dubai Abra Station och åk över för bara en dirham. Andra sidan innehåller Dubais kryddmarknad så väl som stadens gamla område Deira.

Centre for Cultural Understanding

Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding startades för att överbrygga den stora klyftan mellan emiratier och nyinflyttade. Dock är även turister välkomna hit för att få se hur det verkligen är att leva i Dubai. Genom att besöka denna värld så får du en ny förståelse för den muslimska världen. Det går att boka in sig på frukost, lunch eller middag här, då det finns ett traditionellt emiratiskt kök.

Dubais offentliga parker

Det är inte många som tänker på parker när man pratar om Dubai, men det finns faktiskt flera stycken av dem. De är vackra, lugna och mycket rena! Det kostar en liten avgift, men det är det värt, för du kommer uppleva en plats som är långt från andra offentliga parker som du tidigare besökt. Två fina parker är Safa Park på Sheikh Zayed Road och Mushrif Park på Khawaneej Road.

Ät middag på Ravi

Ravi är en av Dubais äldsta restauranger. Hit kommer matfantaster från hela världen. Här finns god mat, serverad av vänlig personal. Missa inte att äta rätter så som kyckling boti, fårkötts tika, daal och fårkötts kebab och så färskt, fluffigt bröd. Det är dessutom billigt att äta här, en hel familj kan äta för cirka 100 dhs. Restaurangen ligger i Khamees Building på Al Satwa Road.

Ski Dubai – Mall of the Emirates

En upplevelse utöver det vanliga är att kunna kombinera öken med snö! Det går i Dubai, då de har en stor skidbacke i Mall of the Emirates, nära Burj Al Arab. Du kommer från ökenhettan, till en temperatur på minus noll på bara en kort stund. Här går det att hyra all utrustning du kan tänkas behöva och även kläder.

Ökensafari

Att ta en ökensafari är en häftig upplevelse och du får en liten inblick i hur beduinerna levde en gång i tiden. Det finns flera olika företag som erbjuder ökensafari, så se till att du väljer en som har stopp på vägen med mat och liknande. Många av dessa turer startar med att köra till ett autentiskt beduinläger där du kan prova shisha tobak och äta färsk grillad shawarma. Det går att åka jeep, eller rida på kamel på dessa turer.